+31624594423 mirjam@prachtpraat.nl
Selecteer een pagina

Pracht Praat 

Een verhelderend gesprek en van daaruit tot concrete oplossingen komen  dat is waar Pracht Praat voor staat. Oplossingen waar je zelf, als team of als hele gemeenschap mee aan de slag kunt. Dit kan op individuele basis in de vorm van (e-)coaching, of door het hele systeem bij elkaar te brengen in een teamcoachings- of co-creatie traject. Dit kan nu ook online!

Niemand is hetzelfde, maar we zijn wel allemaal even veel waard!

Wat Pracht Praat te bieden heeft 

Een frisse blik op je team 
Wil je als team je samenwerking verbeteren? Wil je de energie meer laten stromen? Of makkelijker samen tot oplossingen komen. Als teamcoach laat ik het jullie zelf uitzoeken. Maar ik stuur jullie niet zomaar het bos in. Ik faciliteer het proces en maak gebruik van de kracht die er al is. Verhelderend open en transparant. Zodat jullie samen aan de slag kunnen. 

Individuele coaching
In mijn coaching ben ik gericht op het ondersteunen van jouw eigen proces. Je vindt zelf de oplossing voor je vraagstuk, zodat je aan de slag kunt en blijvend effect ervaart. Met praktische stappen en een ander perspectief gedurende het traject boek je vooruitgang. Voorlopig bied ik ook e-coaching aan. Uiteraard ontmoeten we elkaar eerst digitaal via een beeldgesprek. Is de klik er dan gaan we aan de slag. Ik maak gebruik van schrijfopdrachten in combinatie met beeldgesprekken, afgestemd op jouw behoefte. 

Participatie en co-creatietrajecten

Advies en hulp bij het opzetten van participatie en co-creatietrajecten. De afgelopen jaren heb ik in samenwerking met stichting G1000.nu ruime ervaring opgedaan. Trajecten waarin iedereen die belang heeft bij het onderwerp op basis van gelijkwaardigheid met elkaar in gesprek gaat. Naast advies bied ik ook hulp bij de praktische organisatie van de bijeenkomsten. Deze kunnen ook online plaats vinden. 

Pracht Praat richt zich met name op 

Overheden
Verandering, transitie, nieuwe wetten, participatievraagstukken. Er is nogal wat beweging binnen de overheid. Ik ben inzetbaar als coach van individuele medewerkers en/of teams binnen deze continue veranderende omgeving. Ook op afstand nu we elkaar niet op kunnen zoeken. 

Daarnaast ben ik in te zetten als participatie-adviseur. Dat is een andere rol dan die van coach. Maar ik hanteer wel een coachende stijl.   

Zorginstellingen en non-profitorganisaties 

Als er ergens veel verandert dan is het wel binnen de zorg. Dit vraagt een andere rol van de zorgmedewerkers, de teams en de houding richting client. Als zorg mama ken ik de zorg ook van binnen uit en daardoor ben ik bekend met de verschillende perspectieven.  

ICT bedrijven 

Door mijn brede ervaring met softwareontwikkeling snap ik het DNA van een ICT bedrijf. Ik ben in staat afdelingen met elkaar te verbinden en individuele medewerkers te coachen in hun ontwikkeling door middel van e-coaching.   

Wat meer over mij

Ik ben Mirjam de Pagter; adviseur, verbinder, coach, verhalenverteller en participatie-expert en dit jaar 10 jaar werkzaam als ZZP-er onder de naam Pracht Praat. Mijn wortels liggen in de Ruimtelijke Ordening. Voordat ik startte met mijn eigen onderneming heb ik ruim negen jaar ervaring opgedaan binnen de overheid. Ik heb brede ervaring in het organiseren van co-creatietrajecten, het coachen van teams en het opzetten van communicatiestrategieën. In opdracht van met name nonprofit organisaties en overheden ben ik de afgelopen jaren betrokken geweest bij de organisatie en communicatie rondom ruim 25 grootschalige burgertoppen, streekconferenties en andere co-creatie en participatietrajecten. Dit onder andere in samenwerking met stichting G1000.nu. De projecten zijn zeer divers met als vertrekpunt vragen als ‘hoe willen we als gemeenschap omgaan met vuurwerk’ tot ‘wat vinden we belangrijk voor ons centrum’. De rode draad is de verbinding en de concrete (beleids)plannen die hier uit voort komen.

Graag zet ik mijn humor en optimisme in om jou, jouw team of jouw vraagstuk te begeleiden naar een oplossing. Gelijkwaardigheid is daarbij voor mij de belangrijkste waarde. Niemand is hetzelfde, maar we zijn wel allemaal even veel waard!

Benieuwd naar wat ik te bieden heb? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend netwerk gesprek. 

Bezoekadres:
Stadslab033
Oude Fabriekstraat 7
Amersfoort

Mijn gereedschapskist: Verbindende Communicatie,  Evenementorganisatie, Procesbegeleiding, Teamcoaching, Progressiegericht coachen, Systeemgericht coachen, World Café, Open Space, Design Thinking, Brené Brown – Durf te Leiden, het leven.   

Meer weten? 
stuur me een bericht.

8 + 15 =

Online met elkaar in gesprek

Online met elkaar in gesprek

Wil jij met je team tot concrete oplossingen komen? Misschien wel nieuwe teamdoelen formuleren of even herijken in deze periode met veel afstand? Verlopen jullie online vergaderingen stroef? Of wil je een participatietraject opzetten met een diverse groep? Het kan...

Lees meer
Een leeg schoolplein als symbool voor gemis

Een leeg schoolplein als symbool voor gemis

Ik was vandaag op de basisschool van mijn zoontje om nieuwe materialen op te halen voor de komende thuisschool weken. Ik dacht ik maak er een lekkere wandeling van dus ik kwam na een omweg via wat rustige straatjes aanwandelen bij het schoolplein. Voor ik het wist...

Lees meer
Niesschaamte

Niesschaamte

Ik nieste in de supermarkt. Ik voelde het opkomen. Je kent het wel een echt lekkere nies, waar je zo’n fijn opgelucht gevoel aan overhoudt. Ik wilde er vol overgave in gaan. In de elleboog uiteraard, dat is inmiddels een geautomatiseerde handeling. Maar de vorm van...

Lees meer
Een shout-out naar onze minister-president

Een shout-out naar onze minister-president

Juichend sprongen we van de bank mijn vriend en ik. Nee, we zaten niet in oranje outfit naar een WK-finale te kijken. Er kwam ook geen bak chips met een biertje aan te pas. We zaten gewoon in ons huiskloffie met een kop thee op de bank, met de kat op schoot en we...

Lees meer
Allemaal in hetzelfde schuitje

Allemaal in hetzelfde schuitje

Het schijnt dat er ergens op zee een cruiseschip vaart met gezellig etende en dansende mensen. Tenminste, dat was te zien op een filmpje. Geen coronavirus aan boord zoals op andere schepen, dus van social distancing geen sprake. Het schip ging op wereldreis nog...

Lees meer